Horizont Számlázó programA számlák elkészítés valamennyi vállalkozás számára rendszeresen ismétlődő feladat.
Alapvetően kétféle számlázási módszer van: kézi számlázás (pl. számlatömbbel) vagy gépi számlázás valamilyen számlázó program segítségével.


A számlatömb előnyeit nem kell bemutatni, egykor minden vállalkozás csak ezt használta. Magunkkal hordhatjuk, és számlánkat bárhol, akár a munkavégzés helyszínén is elkészíthetjük üzleti partnerünkkel egyeztetve. Sokszor fordul elő, főleg kiszállásos szolgáltatásoknál, hogy a számla tartalma és összege helyben alakul ki az elvégzett munka függvényében. Ilyenkor körülményes lenne visszamenni a telephelyre elkészíteni a számlát, majd azt visszajuttatni az üzleti partnernek, egyszerűbb lenne azt helyben elkészíteni és átvetettetni vagy készpénzes számla esetén rögtön kifizettetni.
A számlázó program használata pedig számszakilag és alakilag hibátlan számlákat eredményez, nincs rosszul kiszámolt vagy egyéb módon rontott, firkált, olvashatatlan számla. A partnereket és szolgáltatás valamint cikk adatokat elég egyszer felvinni a számlázó programban, stb. itt is lehet hosszasan folytatni a sort.


És felmerül a kérdés, miért is kellene választania a kézi és gépi számlázás (számlázó program segítségével) között? Mindkét számlázási módszernek sok előnye és természetesen hátránya is van, amit Önnek kell mérlegelnie. De mi lenne, ha tökéletes gépi számlákat állíthatnánk ki, bárhol? Például egy kiszállás esetén partnerével egyeztetve helyben elkészíti a kívánt számlát és egyből át is adja neki. Mintha zsebében lenne egy elektronikus számlatömb. Termékünk, a HORIZONT Számlázó program pontosan ezt nyújtja Önnek a portable (vagy másként hordozható) technológia révén. Mivel gyakran rákérdeznek, ezért fontos megjegyezni, hogy a HORIZONT Számlázó program nem internetes számlázó program, azaz internet kapcsolat nélkül használható a megvásárolt példány korlátlan ideig, további költségek nélkül. Itt a hordozhatóság azt jelenti, hogy szó szerint a zsebében vagy akár nyakában, ingzsebében, tárcájában lehet a számlázó programja egy aprócska pen drive-on, nem egy távoli cég, távoli szerverén fut. És még zsákbamacskát sem kell vennie, töltse le, használja a teljesértékű számlázó programot ingyenesen 60 napig minden kötelezettség nélkül.

Általános ismertető, kézikönyvek, dokumentációk a HORIZONT Számlázó program hordozható (portable) és telepíthető verziós számlázó program és ügyviteli ügyviteli programokhoz

Általános információk
számlázó program

Ugrás a letöltések oldalra HORIZONT Számlázó program hordozható (portable) és telepíthető verziós számlázó program és ügyviteli ügyviteli programok

Letöltés
számlázó program

Képernyő képek a Horizont Számlázó program felhasználói felületéről (számlázó program telepítő és USB-s hordozható verzió)

Képernyő képek
számlázó program

Általános ismertető, kézikönyvek, dokumentációk a HORIZONT Számlázó program hordozható (portable) és telepíthető verziós számlázó program és ügyviteli ügyviteli programokhoz

WEB kézikönyv
számlázó program


Nincs "mini", "light", "maxi' és egyéb verziók. Csak egyetlen számlázó program verzió van! Az USB meghajtón hordozható (portable számlázó program) és telepíthető számlázó program verzió binárisan megegyezik.

 

Számlázó program árak és terméktámogatás

Ár/teljesítmény alapján kijelenthetjük, termékünk, a HORIZONT Számlázó program Magyarország legolcsóbb számlázó programjai között szerepel.

Amikor lejár a tesztelési időszak és a számlázó modulunk állandó használata mellett dönt, kétféle konstrukció között választhat. Az egyiknél a havidíjas licenc konstrukció mellett dönthet, a másiknál pedig megvásárolhatja a számlázó programot 24 hónap terméktámogatással. Mindkét konstrukciónak van előnye és hátránya, ezért Önnek kell eldöntetni, melyik a vállalkozása számára a legmegfelelőbb.

Ha a havidíjas számlázó program licenc mellett dönt, akár 1.500 Ft-ért negyedévig használhatja termékünket, így viszonylag olcsón juthat számlázó programhoz. Bár a Horizont Számlázó program ár/teljesítmény alapján az olcsó számlázó programok közé tartozik, de még ezt az összeget sem kell egyben kifizetnie és mindaddig jogosult terméktámogatásra, verziófrissítésre, amíg fizeti a havi díjat a licencért.

A számlázó program megvásárlása esetén viszont csak egyszer kell kifizetnie a magasabb díjat, ezután 24 hónapig jogosult a terméktámogatásra és verziófrissítésre minden további költség nélkül. Megvásárolt termék esetén a 24 hónap lejárta után is használható a számlázó program, de ekkor már nem kap meg új frissítéseket és az e-mail alapú terméktámogatásra sem jogosult. További terméktámogatást azonban a már megvásárolt számlázó program modulhoz is vásárolhat annak lejárta után, kedvezményes áron. A számlázó program jelenleg érvényes licenc árait az alábbi táblázat tartalmazza.

 

HORIZONT Integrált Ügyviteli modul - Számlázó program
(Telepíthető vagy hordozható - USB - verziós számlázó program)

Licenc típusa

Fizetendő árak

Havidíjas számlázó program licenc

635 Ft / hónap

Megvásárolt számlázó program licenc
(24 hónap terméktámogatással)

12.700 Ft

Megvásárolt számlázó program licenc
(48 hónap terméktámogatással)

16.000 Ft

24 hónapos terméktámogatás hosszabbítás,
kizárólag korábban megvásárolt számlázó program licenc esetén, melynek terméktámogatása már lejárt.

7.620 Ft

48 hónapos terméktámogatás hosszabbítás,
kizárólag korábban megvásárolt számlázó program licenc esetén, melynek terméktámogatása már lejárt.

12.700 Ft

 

Számlázó program paraméterek

Horizont számlázó program (USB hordozható számlázó program) általános jellemzők a teljesség igénye nélkül:

 • Gördülékeny adatcsere és együttműködés a HORIZONT Integrált Házipénztár program modul és a HORIZONT Számlázó program modul között.

 • Könnyű áttelepíthetőség. A portable technológia miatt számítógép csere, vírustámadás, rendszer újratelepítés, egyéb költöztetés esetén gyakorlatilag csak a számlázó program mappáját kell újra át/bemásolnia és máris használható a számlázó program.
 • A számlázó program gyakorlatilag korlátlan számú számla, tétel és ügyfél adat kezelésére képes, nincs mennyiségi korlátozás.
 • Folyamatos teljesítésű számlák beépített támogatása és szolgáltatásokhoz rendelése a számlázó program segítségével.
 • Bruttó és nettó árképzés, a számlázó program képes bruttó árból nettót árat beállítani.
 • Árajánlat készítés, menedzselés. Árajánlatból közvetlenül számla készítés a számlázó program segítségével.
 • Árucikkek szolgáltatások megnevezése korlátlan hosszúságú. Számlázó program esetében ez ideális szolgáltatások esetlegesen hosszabb megnevezéseihez.
 • A számlázó program támogatja a hosszú (akár több soros) vevő neveket, ami hosszabb elnevezésű cégek (például külföldi partnerek) esetén előnyös.
 • Számla kinyomtatása előtt előkép/előnézet megtekintése a számlázó program számlázási képernyőn.
 • Már elkészült számla a számlázó programból különféle formátumokban kinyomtatható/exportálható (pl. pdf, jpg, bmp, tiff, gif, Excel fájl Ole, Excel fájl XML, Word fájl RTF formátumba, Open dokumentum odt fájl, html, szöveg fájl, csv fájl, stb.).
 • Proforma vagy előszámla készítés számlázó program általi beépített támogatása.
 • A számlázó program képes különféle pénznemek kezelésére. Ezek dinamikusan változtathatóak, bővíthetőek, sőt az is megadható, hogy adott pénznemben kiállított számla végösszege egész számra legyen e kerekítve (pl. forint pénznem esetén) vagy két tizedes jegyig legyen feltüntetve (pl. euró pénznem esetén).
 • Napi devizaárfolyamok nyilvántartása. Gyakorlatilag korlátlan deviza kezlés. Belföldi devizás számlákon Áfa feltüntetése forintban a megadott napi árfolyam alapján.
 • Beépített nyelvkezelés, többnyelvű számlák. A számlázó program által kiállított számlák készülhetnek magyar vagy magyar/német illetve magyar/angol nyelveken is.
 • A kiállított számlák a számla fejlécben céglogóval és magán a számlán háttérképpel/vízjellel elláthatóak. Ezeket a számlázó program segítségével könnyedén testre szabhatóak.
 • Alapértelmezett fizetési mód és átutalási utalási határidő megadása. Ezek lesznek beállítva minden új számlánál, de manuálisan azonnal megváltoztathatóak a számlázó programban, ha az adott számla vagy partner más fizetési módot igényel.
 • A számlázó program vizuális effektjei tetszőlegesen ki és bekapcsolhatóak, így kifejezetten régi és alacsony teljesítményű számítógépeken is gyorsan futtatható a Horizont Számlázó program.
 • Vevőnként külön-külön fizetési mód és fizetési határidő megadása. Ez felülbírálja a számlázó program számára megadott alapértelmezett beállításokat. Például, ha az alapértelmezett fizetési mód átutalás, de egy partnerünknek csak "készpénzes" fizetési módot engedünk, akkor a számlázó program ennek a partner adatainak kiválasztásakor a készítendő számlán a fizetési mód automatikusan megváltozik készpénzre. Fordítva is igaz, ha partnerünk úgy szerződünk, hogy ő 60 napos átutalásra fizethet, akkor nem kell ezt fejben tartani, a számlázó program a számla készítésekor automatikusan beállítja ezt a fizetési módot és határidőt, ennek a partnernek a kiválasztásakor. Természetesen ezek a beállítások számlánként a számlázó program segítségével azonnal manuálisan megváltoztathatóak.
 • Többféle nyomtató kezelése, nyomtató váltása a számlázó programból.
 • Raktárkészlet kezelés be és kikapcsolása (pl. szolgáltató cégek estében a raktárkészlet kezelés általában felesleges). Ez használat közben is változtatható a számlázó programban. Természetesen a már felvitt raktárkészlet a raktárkészlet kezelés kikapcsolás után is használható, ez csak az új cikkekre vonatkozik.
 • Minden árucikkről egyedileg is megadható, hogy árucikk vagy szolgáltatás. Szolgáltatás tétel esetén a számlázó program nem kér mennyiséget eladásnál és az nem is csökken a számlázó program által kiszámlázott mennyiségekkel.
 • A számlázó program képes közvetlenül nettó árat számolni megadott bruttó árból az adott cikkhez vagy szolgáltatáshoz megadott ÁFA kulcs segítségével.
 • A vevők adatai a számlázó programból közvetlenül exportálhatóak az legtöbb elterjed formátumban (Pdf, Word dokumentum, Excel, csv fájl, stb)
 • Amennyiben rendelkezik a számlázó programot futtató számítógépen telepített Microsoft Excel porgrammal, a számlázó programunk automatikusan megnyitja az Excel programot, létrehoz egy munkafüzet lapot és beleírja az exportálni kívánt adatokat. Ezekkel a továbbiakban bármilyen az Excel által biztosított lehetőséget igénybe vehet, készíthet grafikonos táblázatos prezentációkat, stb.
 • Egyéb kimutatások illetve statisztikák készítése is felkészítettük a számlázó programunkat, úgymint ÁFA analitika, fogyás lista, raktárkészlet, kifizetetlen számlák, forgalmi adatok, vevő. Minden kimutatás és statisztika könnyedén menthető a számlázó program által ismert fenti elterjedtebb formátumokban.
 • Árucikkek foglalása, foglalási lap nyomtatása, foglalási lapból (vagy annak egy részéből) a számlázó program egyetlen gombnyomással képes komplett számlát előállítani.
 • Szállítólevelek készítése és nyomtatása. A szállítólevélből vagy annak részéből könnyedén (egy gombnyomással) tud a számlázó program kész számlát készíteni.
 • Többféle pénznem kezelése, ezek dinamikus bővítése, beépített támogatása. A számlázó program Pénznemek adatai adatbázisában megadható, hogy  az adott pénznemen kiállított számla végösszege kerekítve legyen e (pl. forint), vagy két tizedesig legyen számolva (pl. euró).
 • Automatikus átváltó (átszámoló ablak) pénznemváltás estére. A számlázó program opcionális funkciója, kikapcsolható.
 • Fizetve pecsét nyomtatása készpénzes számla esetén. A számlázó program opcionális funkciója, kikapcsolható.
 • Garancialevelek készítése az a kiszámlázott árucikkek adatai alapján. A számlázó program beépített garancialevél kezeléssel rendelkezik.
 • Kifizetetlen számlák kezelése, a számlázó program segítségével történő nyilvántartása.
 • A Számlázó program a kifizetetlen számlákból automatikus felszólító leveleket tud generálni.
 • Borítéknyomtatás a számlázó program ügyféltörzséből, a partneradatok alapján.
 • Fordított ÁFÁ-s számla kibocsátása.
 • A Számlázó program beépített SZJ, VTSZ és irányítószám kezeléssel rendelkezik.
 • Árucikkek adatainak importálása közvetlenül Excel fájlból. Nagy tételszámú (pl. több ezer fajta/típusú tétel) árucikk rögzíthető a számlázó programban az Excel táblázatból pár másodperc alatt.
 • Vevők adatainak importálása közvetlenül Excel fájlból. Ha Ön rendelkezik partnerlistával (pl. másik számlázó programból, egyéb listából, stb.) a Horizont számlázó program a megfelelően felépített Excel fájlból másodpercek alatt importálja az adatokat. Ezután már közvetlenül a számlázó program által használható vevő/partner adatbázissal rendelkezhet, megspórolva a kézi rögzítés fáradalmait és kiküszöbölve a manuális rögzítéskor fellépő esetleges hibákat is.

 • A számlázó program képes több bankszámla egyidejű kezelése. Akár minden számlához más-más, a rendszerbe felvitt bankszámla használható.
 • A számlához megjegyzés fűzhető illetve a számla fejlécén is elhelyezhető egy rövidebb tetszőleges szöveges információ (pl. rendszám, pályázatszám, stb.).
 • Levelezési cím kezelése, egyedi nyomtatása akár számlánként külön.
 • Beállítható számlaszám előtag. A számlázó program többféle előtag is használatára is képes egyszerre, ez olyan, mintha több számlatömbje lenne.
 • A Számlázó program valamennyi elterjedt vonalkód leolvasóval együttműködik.
 • Számlázáskor nettó vagy a bruttó ár is megadható, a számlázó program a számlázott tétel ÁFA kulcsából számolja a nettó/bruttó árat.
 • A számlázó program valamennyi APEH iránymutatásoknak és PM rendeleteknek megfelel.
 • A számlázó program automatikus verziókövetést és az új verziókra való automatikus frissítést is biztosít. Figyelem: csak terméktámogatásra és frissítésre jogosult felhasználók illetve 60 napos tesztelők részére.
 • Fejlett biztonsági funkciók. A számlázó program jelszavas bejelentkezés és jelszavas adatbázis védelemmel rendelkezik.
 • Korlátozott hálózatos üzemmód. A számlázó program egyszerre több gépen is használható, de csak ha megosztott feladatokat látunk el a számlázó program segítségével. Például egyik gép raktárkészletet kezel, másik számlát készít, stb. Ha teljesértékű hálózatos üzemmódban szeretné használni a számlázó program hálózati képességeit, kérjük vegye fel a kapcsolatot a számlázó program technikai támogatásával (E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
 • A számlázó program többféle ár megadását támogatja. Ez jelenleg 5 féle ártípust takar (kiskereskedelmi, nagykereskedelmi, dealer1, dealer 2, dealer 3). A kategóriák megnevezése a számlázó program "Beállítások" menüpontban megváltoztatható.
 • Rugalmas kedvezménykezelés. A számlázó program segítségével rendkívül sokoldalú kedvezmény adható a vevőnek, az árucikkeknek vagy szolgáltatásoknak, sőt számlázás közben is adható egyedi ár vagy százalékos kedvezmény.
 • Fejlett tranzakció kezelés. A számlázó program automatikusan végzi a háttérfeladatokat.
 • A számlázó program beépített biztonsági mentés és visszaállítási lehetőséget biztosít.

Számlázó program gépigénye


Rendszerrel szembeni követelmények:

 • Operációs rendszer és számítógép: a számlázó program futtatható Windows 95/98/Me/NT/2000/2003/XP/Vista,Windows 7, Windows 8 (utóbbiak 32 és 64 bites környezetben is tesztelve lettek) rendszert kielégítően futtatni képes számítógép.
 • Nyomtató: a számlázó program bármely Windows kompatibilis a rendszerben telepített A4-er lapot nyomtatni képes nyomtatóval használható.
 • Ajánlott képernyőfelbontás 1024x768-as, de a számlázó program üzemeltethető 800x600-as felbontásban is.
 • A Számlázó program tesztelve lett továbbá Windows 2000, Windows 2003-as és Windows 2008-as szerverekkel.

Számlázó program (c) 2020 NRG-COM Kft.