Kedves Ügyfelünk!

 

A 23/2014 (VI.30.) NGM rendelet szerint az adóalany köteles az általa használt számlázó program adatait egy erre a célra rendszeresített nyomtatványon bejelenteni a NAV felé, annak használatbavételekor, illetve használatból történő kivonásakor.

 

Határidők:


A 2014. október 1. előtt megvásárolt és jelenleg is használatban lévő számlázó programot 2014. október 1-től tudja bejelenteni a NAV felé. A bejelentést legkésőbb 2014. november 15-ig tudja elvégezni, ezt követően a NAV már bírságolhat.

A 2014. október 1. után megvásárolt programoknál a használatba vételtől számított 30 napon belül meg kell tenni a bejelentést.
Bejelentési kötelezettség van továbbá a számlázó program használatból történő kivonására is. Amennyiben a számlázó programot már nem kívánja a továbbiakban használni, esetleg számlázó programot vált, a használatból történő kivonást is be kell jelentenie. Ha a kivonás 2014. október 1 és 2014. október 15 közé esik, akkor a bejelentést legkésőbb 2014. november 15-ig kell megtennie. 2014. október 15-e után kivont számlázó programot a kivonás napjától számított 30 napon belül kell bejelenteni a kivonás tényét.

 

Bejelentés módja:

A bejelentést a NAV által erre a célra rendszeresített formanyomtatványon kell megtenni.
A nyomtatvány neve SZAMLAZO és az ÁNYK (Általános Nyomtatvány Kitöltő ) program segítségével lehet kitölteni illetve beküldeni.
Mind az ÁNYK program, mint a SZAMLAZO nyomtatvány letölthető a NAV honlapjáról:
http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok

 

A számlázó program esetén a bejelentendő adatok a következők:    

 

Számlázó program neve:

HORIZONT Számlázó modul

 

Számlázó program azonosítója:

Számlázó program egyedi azonosító száma

(Ezt a sorozatszámot a Beállítások menü, Felhasználói adatok menüpontjában a pénzügyi és egyéb adatok fülön találhatja meg. Jellemzően egy 16 számból álló számsorozat, melyet négyesével kötőjelekkel választunk el).

 

Fejlesztő neve:

NRG-COM Kft.

 

Fejlesztő adószáma:

12196881-1-43

 

Értékesítő neve:

NRG-COM Kft.

 

Értékesítő adószáma:

12196881-1-43


Program beszerzésének (vásárlásának) dátuma:

Az NRG-COM Kft. által kibocsátott számlázó program első vásárlási/havi díjas licenc számlájának kelte (tehát nem a licenc hosszabítások számláinak dátuma)

 

Programhasználat kezdetének dátuma:

A számlázó program által kibocsátott első bizonylat (számla, szállítólevél, stb.) dátuma.

 

Amennyiben további kérdése merülne fel a bejelentéssel kapcsolatban kérjük jelezze felénk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, örömmel segítünk!